Jeroen

Ik ben een zelfstandige it-professional met twaalf jaar brede ervaring. Ik ben gevormd door het optimaliseren en automatiseren van operationele processen in internet services en telecom. Zoals in veel branches is bedrijfszekerheid ook hier volledig afhankelijk van een feilloze afstemming van complexe processen. Daar ben ik goed in - inmiddels ook in andere branches. Ik verdiep me graag in nieuwe situaties en doorzie snel complexiteit. Ik weet hoe belangrijk het is dat ketenpartners goed samenwerken. 

Software-ontwikkeling

Het aansturen van het software-ontwikkelproces is mijn specialiteit. Als gesprekspartner van managementteams heb ik me tien jaar lang bekwaamd in enerzijds het vertalen van vragen uit de business naar eisen aan de software en anderzijds het micromanagement van het software-ontwikkelproces. Ik stuur software-ontwikkelteams zodanig aan dat de business wordt bediend met functionaliteit die op zijn minst voldoet aan de verwachtingen – binnen budget en planning. Door te kiezen voor een kort-cyclisch, agile software-ontwikkelproces ontstaan snel achter elkaar productversies die direct bruikbare en meetbare resultaten opleveren. Anders dan bij veel langdurige ontwikkelprojecten met een big bang-lancering blijven gebruikers en andere stakeholders nauw betrokken bij de kwaliteit van de oplossing. De eerste resultaten zijn niet alleen snel zichtbaar, maar ook beheersbaar en voorspelbaar.

Processen verbeteren

Bedrijfsdoelstellingen zijn niet te realiseren zonder processen. Toch komt het voor dat een bedrijfsproces de groei remt of niet efficiënt verloopt. In zo’n geval is winst te behalen door een proces te optimaliseren of te automatiseren. Dat laatste is in mijn beleving alleen dan zinvol als het proces optimaal is ingericht en het bedrijfsdoel werkelijk dient. Ik heb veel ervaring in het optimalisen en herontwerpen van de meest uiteenlopende processen, waaronder facturatie en incasso. Ik heb niet alleen veel klassieke bedrijfssoftware opgeleverd, maar ook meerdere self-service portals voor onder meer real time factuur-inzicht en het volledige beheer van diensten. Ik opereer uit principe zo praktisch en pragmatisch mogelijk.

Professioneel en pragmatisch

Mijn opdrachtgevers typeren mij als professioneel, pragmatisch en betrokken. Ik rond projecten succesvol af en neem graag verantwoordelijkheid. Daarom werk ik bij voorkeur met mijn eigen nearshore software-ontwikkelteams van het Nederlandse NetRom Software BV in Roemenië. Met deze teams kan ik bergen verzetten, zoals u kunt lezen in de ervaringen van mijn opdrachtgevers. No Cure, No Pay? Fixed price, fixed date? Uw wensen zijn leidend. Ik vertel u graag hoeveel er ook in uw situatie mogelijk is.

 
 
© 2013 Beekhof Professional Services