Breezz

´Jeroen Beekhof definieert en overziet de requirements van de vele vragen uit de business´

Breezz levert white label VoIP-telefoniediensten aan lokale partners die zich vooral richten op de zakelijke markt. Breezz werkt overal waar gebruikers beschikken over internet en is niet gebonden aan bepaalde internetproviders. De samenwerking met de partners wordt van verkoop tot en met facturatie ondersteund met online beschikbare functionaliteit.

Jeroen Beekhof superviseert de ontwikkeling, implementatie en support van de software. Erik Garritsen, directeur van Breezz, vertelt hoe de samenwerking verloopt.

"VoIP is onze belangrijkste dienst, maar de ontkoppeling van netwerk en dienstverlening stelt ons in staat steeds beter en sneller te innoveren. Dat betekent enerzijds dat we ons aanbod uitbreiden met diensten als access en nummerloket. Anderzijds zorgen we dat onze partners hun VoIP-diensten voortdurend efficiënter kunnen aanbieden in een samenwerking waarin beide partijen maximaal waarde toevoegen.

Meer functionaliteit

Dat betekent in concreto dat een partner inlogt op onze portal en direct aan de slag kan met bijvoorbeeld het bestellen van diensten, het porteren van nummers en allerlei andere administratieve en technische deelprocessen. Wij hebben eigen software-ontwikkelaars in dienst die werken aan de functionaliteit waarmee we die samenwerking ondersteunen. Omdat we zowel snel groeien in telefonie als andere nieuwe diensten ontwikkelen, willen we onze partners sneller voorzien van meer functionaliteit.

De rol van Jeroen

Jeroen helpt ons daarbij op verschillende manieren. Allereerst vormt hij de brug tussen de business en de ontwikkelaars. Hij vertaalt de vragen van de business naar de ontwikkelaars, superviseert het ontwikkelproces en bewerkstelligt uiteindelijk ook dat de door de nieuwe software ondersteunde processen optimaal verlopen. Dat houdt ten tweede in dat hij behalve onze twee eigen ontwikkelaars ook drie externe ontwikkelaars op nearshore-basis aanstuurt. Hij heeft in feite een eigen ontwikkelteam dat goed op hem is ingespeeld en dat vanuit Roemenië meewerkt. Hij definieert en overziet de requirements van de vele vragen uit de business, verdeelt taken, bewaakt de planning en coördineert het hele ontwikkelproces.

Snelstarter

We hebben Jeroen leren kennen als een snelstarter. Hij heeft snel overzicht, creëert draagvlak doordat hij overtuigend prioriteiten stelt en hij kent het software-ontwikkelproces zo goed dat hij het trefzeker aanstuurt. Daardoor krijgen wij binnen planning en budget de functionaliteit die we nodig hebben. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid. Hij heeft aangekondigd dat hij zichzelf volgend jaar overbodig wil hebben gemaakt. Dat wordt voor ons nog wel een uitdaging - die we overigens graag aangaan.”
 

 
 
© 2013 Beekhof Professional Services