BuyYourWine.com

´Jeroen Beekhof leverde het fundament voor onze groei´

BuyYourWine.com beschikt met ruim 3600 wijnen over het grootste online aanbod van Nederland. De combinatie van hoge volumes, foutloze processen en een goed vindbaar kwaliteitsassortiment stelt hoge eisen aan de techniek. Directeur Majo Diepman vertelt over de samenwerking met Jeroen Beekhof, die de software achter de webwinkel volledig opnieuw neerzette.

"Onze klanten weten wat ze willen. Ze hebben meestal wijnen leren kennen bij vrienden of in een restaurant en gaan vervolgens gericht online op zoek. Bijvoorbeeld naar een Beringer Chardonnay. Wij bieden ze met ruim 3600 wijnen de beste keuze tegen de scherpste prijs, die we bovendien snel en heel  vaak zonder kosten bezorgen.  Een online wijnhandel kan alleen renderen als je vindbaarheid, volume, schaalgrootte en efficiency combineert met een assortiment van de hoogste kwaliteit.

Potentieel

Toen ik BuyYourWine drie jaar geleden overnam, was het groeipotentieel duidelijk aanwezig. Voordat ik hierin stapte heb ik jarenlang gewerkt bij IBM, het laatst als business unit manager Strategic Sourcing. Ik wist dat ik in bedrijfsmatig en commercieel opzicht de bagage had om groei te verwezenlijken, maar dat ik voor de technologie een beroep zou moeten doen op de juiste experts.  Ik was voor iedere aanpassing van de site afhankelijk van derden. Ik kende Jeroen al wat langer en besloot met hem in gesprek te gaan. Ik zie veiligheid, connectiviteit en gebruiksgemak voor onszelf en de consument als vanzelfsprekendheden in een moderne webwinkel. We kozen voor het open source-pakket Magento om de achterkant van de site in zijn geheel opnieuw neer te zetten.  Magento voldoet aan alle functionele en technische eisen,  het kost niets en door het enthousiasme binnen de grote gemeenschappen van gebruikers en ontwikkelaars lijkt onze verwachting van continuïteit gerechtvaardigd.

Achterkant: efficiency

Jeroen heeft veel ervaring in nearshore software-ontwikkeling met het Nederlandse NetRom Software, dat in Roemenië bestaat  uit een organisatie van bijna 160 ontwikkelaars. In intensief overleg met mij kwam hij tot een functioneel  ontwerp, dat in drie maanden tijd in Magento is gerealiseerd. We zijn op 1 oktober live gegaan en hoewel er zoals altijd wel wat dingetjes waren te verhelpen, voldoet het systeem  volledig aan de verwachtingen. Als een van mijn distributeurs bijvoorbeeld informatie over een wijn, een wijnhuis of een gerecht toevoegt of vernieuwt, zet ik dat met een efficiënt systeem voor accordering en publicatie in een handomdraai online. Via de modernste web services verlopen alle processen van inkoop en voorraadbeheer tot en met de administratieve en financiële afhandeling vele malen sneller en beter dan voorheen.

Voorkant: conversie

Nu de basis staat, kijken we opnieuw naar de voorkant. Vindbaarheid is niet langer een kwestie van zoekwoorden in teksten vlechten. In de interactie met de bezoeker zullen we meer en meer nadruk leggen op de wijnbeleving, bijvoorbeeld door meer te gaan werken met foto-  en videomateriaal. We willen de conversie verder verbeteren door het verblijf op onze site zo interessant en zinvol mogelijk te maken. Onze groei  is nog maar net begonnen.

Jeroen: fundament voor groei

Dankzij Jeroen verdienen we onze investeringen dubbel en dwars terug. Hij is erg slim en doorziet de complexiteit van de processen snel in hun samenhang – binnen ons bedrijf, maar ook in de samenwerking met ketenpartners. Hij denkt verder dan de techniek. Hij werkt zeer consciëntieus, hij is sterk betrokken en gericht op het resultaat. Hij heeft gezorgd voor een toekomstbestendig technisch fundament waarop we systematisch kunnen blijven werken aan onze groei.  "
 

 
 
© 2013 Beekhof Professional Services