UNET

‘ Jeroen is snel, betrokken en betrouwbaar. Een zeldzame combinatie.’

UNET levert informatie- en communicatiediensten via breedbandverbindingen. De afnemers kiezen meestal niet alleen voor de netwerkverbinding maar ook voor diensten als VPN, internet, colocatie, VoIP, Pin over IP of Alarm over IP. Jeroen Beekhof was sinds 2003 als operationeel manager verantwoordelijk voor de complexe processen in de keten. Later zorgde hij als manager software development ook voor de ondersteuning van de samenwerking door een portal. Gedurende deze jaren bouwde hij de kennis, de kunde en de ervaring op waarmee hij in 2011 van start ging als zelfstandig ondernemer. Directeur Gert van der Weide schetst de ontwikkeling van zijn bedrijf en van een gewaardeerd ex-medewerker.

“Onze expertise ligt in het leveren van toegang tot functionaliteit. Laat ik een voorbeeld geven: een landelijke winkelketen neemt telefonie (VoIP), Pin en Alarm over IP af. Wij leveren deze diensten én de verbindingen die daarvoor nodig zijn - deels via onze eigen netwerken en ons datacenter en deels via breedbandverbindingen die we van derden betrekken. Dat betekent dat onze organisatie van 50 medewerkers complexe leverstraten beheert en de hele keten overziet. Wij zijn het cement tussen de verschillende glasvezelbouwstenen. We leveren onze diensten rechtstreeks en via partners aan eindgebruikers maar ook in het wholesale model, waarbij onze afnemers onder een eigen label hun eigen markt bedienen. Denk aan beveiligers, Internet Service Providers of telco’s.

Wholesale partner portal: 3e generatie

Vanaf de eerste jaren hebben we portals ontwikkeld ten behoeve van de verkoop aan resellers. Die portals groeiden mee met de uitbreiding van onze dienstenpakketten. We hebben de eerste twee generaties portals zelf ontwikkeld. Rond 2008 was niet alleen het dienstenpakket sterk gegroeid. Ook de functionele wensen van onze partners en onszelf gingen verder en verder. We wilden onze wholesale partners ondersteunen van presales tot en met support: van een vroegtijdige check van de breedbandmogelijkheden per regio via bestelling, uitlevering en facturatie tot en met 1e en soms 2e lijns support. Zelf wilden we op onder meer CRM-gebied veel meer mogelijkheden, zoals het registreren van verschillende overeenkomsten met de vestigingen en hoofdkantoren van winkelketens en andere bedrijven. Onder supervisie van Jeroen en in samenwerking met onze nearshore ontwikkelpartner NetRom Software is de derde generatie van de portal ontwikkeld:  een uitstekend onderhoudbare en makkelijk uit te breiden applicatie die tot in detail voldoet aan onze wensen.

Zeldzame combinatie van eigenschappen

Al die jaren combineerde Jeroen enerzijds het optimaliseren van complexe processen binnen en buiten de organisatie en anderzijds het ontwerp en de ontwikkeling van software waarmee onze ketenpartners en wij online samenwerken. Hij is veelzijdig: hij optimaliseert processen, maar is geen klassieke procesman. Hij kan programmeren en stuurt software-ontwikkelprojecten aan, maar is geen ontwikkelaar. Hij levert zijn projecten op binnen budget en planning, maar is niet alleen maar projectmanager. Typerend voor zijn werkwijze is allereerst dat hij complexiteit snel doorziet en helder analyseert. Ten tweede werkt hij serieus, betrokken en daadkrachtig aan de beste oplossing. Hij gaat tot het gaatje, denkt kritisch mee en is een goed voorbeeld van iemand die werkelijk proactief samenwerkt.  Ten derde is hij volkomen integer en betrouwbaar. Hij zal nooit feiten verdraaien of verdoezelen. Deze combinatie van eigenschappen is in mijn ervaring tamelijk zeldzaam. Jammer dat hij is vertrokkken, maar hij heeft groot gelijk dat hij zich verder wenst te ontwikkelen. Dat hebben we van harte ondersteund met enkele vervolgopdrachten die inmiddels succesvol zijn afgerond. Ik heb alle vertrouwen in zijn succes als ondernemer.”

 
 
© 2013 Beekhof Professional Services